Fysioterapeutin ajatuksia Fustrasta

Aloitin Fustran, kun selvisi, että solislaskimossani on tukos, joka aiheutuu toiminnallisesta TOS:sta eli hartiarenkaan virheasennon aiheuttamasta hartiapunoksen puristuksesta, mihin liittyy puutteellinen keskivartalokorsetin ja lavan alueen tuki. Erilaiset yläraajan kivut, puutumiset ja väsyminen olivat vaivanneet minua jo pidempään. Nyt niille löytyi selitys ja sain suuntaviivat harjoittelulle.

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, joten tiesin, minkälaista harjoittelua tarvitsen saadakseni itseni kuntoon. Minua oli kiinnostanut Fustran kokeileminen liikuntamuotona jo aiemmin, ja viimein tämän terveyteeni liittyvän haasteen vuoksi sain aikaiseksi varata kokeilutunnin. Ensimmäisestä kerrasta saakka Fustra vaikutti olevan juuri sitä, mitä tarvitsin! Fustraaminen kohdistuu hyvän asennonhallinnan ja sen ylläpidon kannalta juuri oikeisiin asioihin ja ilman yksilöllistä ja osaavaa ohjaamista olisi mahdotonta saada samaa tehoa ja tarkkuutta liikkeisiin.

Jo muutamien tuntien fustraaminen valmentajani Jarnon kanssa, kotona tekemäni Fustra-harjoitukset sekä lisääntynyt kontrolli kehon asennoista ja käyttämisestä arjessa alkoivat tuottaa tulosta: TOS oireet alkoivat häviämään. Tähän itsekoettuun edistymiseen saimme vielä faktaa varmistukseksi, kun uusi verisuonien tutkimus osoitti, että aiemmin täysin tukossa olleessa laskimossa oli taas virtausta.

Toivottavasti loppuelämäni mittainen Fustra-matka on vasta alussa ja treenitunteja ensimmäiseen etappiinkin -täydelliseen TOS:sta kuntoutumiseen – on vielä edessä paljon. Suunta on kuitenkin kiistatta osoittautunut oikeaksi ja Fustra oikeaksi valinnaksi, omalla kohdallani kuntoutumisen ja liikunnan yhdistävänä, hyvää oloa ja hyvää mieltä tuottavana harjoitusmuotona.

Asiakas: Jaana Marttinen
Fustra Yksilövalmentaja: Jarno Nissinen
Paikka: Verde

Artikkelin on kirjoittanut: Fustra Finland

< Takaisin Fustra etusivulle