Miten Verde sai alkunsa

Kuntokeskus Verde avasi ovensa Porvoon Tarmolassa ensimmäisen kerran huhtikuun 1 päivä vuonna 2004. Verde on kotimainen perheyritys ja sai alkunsa siitä kun perustajista Marja Leinon selkä meni liikkumattomuudesta niin huonoon kuntoon, että leikkauskaan ei enää pelastanut mutta oikeanlainen liikunta auttoi.

Yrittäjän tarina

Olen vuosien ajan päässyt paraatipaikalta seuraamaan sitä toistuvaa kaavaa, jossa valtavasta alkuinnostuksesta huolimatta ihminen lopettaa liikunnan.

Perin itse liikkumattomuuden omilta vanhemmiltani. Liikunta ei kuulunut elämääni ja koin sen epämukavaksi. Lukuisista aloituksista huolimatta en onnistunut saamaan siitä pysyvää ja lopulta luovuin siitä kokonaan.

Maksoin siitä kovan hinnan. Kolmikymppisenä makasin leikkauspöydällä välilevyn pullistuman takia. Tuskat olivat kovat ja päätin jälleen vakaasti alkaa huolehtimaan liikunnasta, jota lääkärikin minulle ohjeisti. En kuitenkaan kyennyt siihen. Kivutkin loppuivat leikkaukseen, enkä ajatellut asiaa sen enempää.

Pärjäsin viisi vuotta ja sitten olin taas tilanteessa, jossa en pystynyt edes maitolitraa kädessäni kantamaan, enkä suorana kävelemään. Hermosärky oli jatkuvaa. Kuvittelin sen hoituvan leikkauksella, niin kuin edelliselläkin kerralla. Järkytykseni oli suuri kun ilmeni, ettei mitään leikattavaa ole. Kaksi nikamaa olivat ilman välilevyä. Olin alle nelikymppinen ja lähes liikuntakyvytön. Järkyttyneenä kuuntelin lääkärin suositusta siirtyä sairaseläkkeelle.

En hyväksynyt ajatusta luovuttamisesta ja lähdin etsimään apua. Löysin eräästä kuntokeskuksesta Pilates-ohjaajaan, jonka opastuksella sain jo ensimmäisestä kerrasta tuntuvaa apua. Toipumiseni eteni nopeasti. Olin hämmästynyt, miten suuria tuloksia voi saada aikaan kun, vain tietää mitä tekee. Säännöllisen, oikeanlaisen liikunnan myötä pääsin eroon myös pahasta migreenistä. Pääsin nopeasti elämäni kuntoon.

Olin kiitollinen saamastani yllättävästä avusta vaikeaan tilanteeseeni. Siitä syntyi kipinä auttaa muita ihmisiä löytämään liikunnasta apua fyysisiin ongelmiinsa. Reilut kymmenen vuotta sitten perustin kuntokeskuksen ja olen siitä lähtien seurannut läheltä ihmisten liikuntatottumuksia ja motivoinut ihmisiä terveellisempään elämään.

En pysty edes kuvittelemaan missä tilanteessa olisin nyt, jos olisin kuunnellut lääkäriä ja luovuttanut…

Tänä päivänä perheyrityksessä toimivat myös pitkään Verdessä työskennelleet lapseni Jenna ja Kim Leino.

Ymmärrämme miten tärkeää on liikuntaympäristön viihtyvyyden merkitys liikunnan harrastamisen jatkumiselle ja panostamme kaikin voimin, jotta sinulla olisi mukava treenata meillä. Tervetuloa siis tutustumaan ilmaiseksi ja kokeilemaan olisiko tämä sopiva paikka sinulle hoitaa kuntoasi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marja Leino