blogi

Tökkiikö liikunta? – Näin saat liikunnan ilon takaisin!

Onko sinulla hymy huulillasi liikkuessasi?

Jos liikunta tuntuu pakkopullalta on nuoruudessa saattanut syntyä ikävä liikuntakokemus, joka on jättänyt mieleen väärän mielikuvan liikunnasta. Liikunnan tökkiminen saattaa johtua myös siitä, että yritämme liikkua väärin omiin resursseihimme nähden. Liikumme liian kovaa liian harvoin tai emme ymmärrä miksi mitäkin teemme. Toimimme ikäänkuin omaa kehoamme vastaan.

Mielekkyys treenaamiseen tulee kun löydämme merkityksen liikunnalle. On hyvin vaikeaa pakottaa itseään tekemään sellaista mitä ei koe tärkeäksi.

Liikunnan iloa alamme kokemaan kun alamme ymmärtämään mitä esim. hyvä liikkuvuus todella tarkoittaa ja miten paljon se vaikuttaa treenaamiseen ja parantaa elämänlaatuuamme. Tai esim. mihin  aerobisella harjoittelulla pyritään ja miten se kannattaa tehdä, jotta liikunnasta jää hyvä olo.

Myös kuntosalitreenaaminen tulee mielekkäämmäksi kun ymmärretään miksi ja miten asioita tehdään. Kun liikkeet tehdään oikein, saadaan haluttu tulos helpommin ja vähemmällä vaivalla. Kyse on siis ihan liikunnan perusasioiden ymmärtämisestä. Näitä vain tulee harvemmin miettineeksi syvemmin.

Liikunnan tarkoituksena on tuoda lisää energiaa ja voimia, ei väsyttää. Miten on sinun liikuntasi laita? Oletko treenin jälkeen voimaantunut vai entistä väsyneempi? Tökkiikö liikunta?