Fustra asiakaskokemuksia​​​​​​

Asiakkaiden kokemuksia Fustra-harjoittelusta Jarnon kanssa.
​​​​​​​

Asiakas: Antti Lavonen
Fustra Yksilövalmentaja: Jarno Nissinen

TASAPAINOINEN ARKI TAKAISIN!

Kuusi vuotta sitten jouduin kahdeksaksi vuorokaudeksi ravintoliuostiputukseen. Sinä aikana painosta hävisi 8 kg ja kunto romahti. Sen lisäksi tein silloin matkustamista vaativaa työtä, minkä vuoksi liikunta jäi vähemmälle kuin olisin halunnut.

Nyt harrastettuani kuusi vuotta fustraa (ja täyttäessäni 60 vuotta) voin todeta, että lihasmassa on täysin palautunut ja kehittynyt! Tasapaino ja ryhti ovat huomattavasti paremmat kuin ennen. Yli 10 vuotta sitten magneettikuvissa havaittiin ristiselässä alimpien välilevyjen selvää kulumaa, lievä skolioosi ja lautaselkä. Eli selkävaivat olivat jokapäiväisiä. Nyt nämä vaivat ovat lähes hävinneet. Pystyn täysipainoisesti harastamaan rullaluistelua, golfia, seinäkiipeilyä, hiihtoa laskettelua ym. Lisäksi hyötyliikunta mökillä sujuu täysin ongelmitta. Joten voin lämpimästi suositella Fustraa kaikille, jotka haluavat pitää tasapainostaan, lihaskunnostaan, selästään ja liikkuvuudestaan huolta!

Antti Lavonen

a

FUSTRALLA KIVUT KURIIN JA LAATUA TREENEIHIN!

Minun ensikosketus Fustra-harjoitteluun Jarnon ohjauksessa päättyi nyt ainakin tältä erää. Olen tyytyväinen että otin tuon yksilövalmennukset sillä tuo 10 kertaa sai todellakin tulosta aikaiseksi!

Olen treenannut toista kymmentä vuotta (spinning, kuntosali, pump, hiihto, lenkkeily jne.) ja aina vähän ”verenmaku suussa-fiiliksellä”. Kroppa oli jumiutunut todella pahasti. Ongelmia alkoi kertymään, kävely vaikeutui, yöllä heräsin kipuihin ja töissä olo oli vaikeaa. Pelkästään seisominen oli yhtä tuskaa ja toinen puoli kropasta oli sen tuntuinen kuin olisi puuduksissa koko ajan, ns. ”hapoilla”. Olin ravannut erinäisissä tutkimuksissa, MRI, hermoratatutkimukset, kortisoni piikkejä jne. mutta mistään ei tuntunut löytyvän selvyyttä kroppani ongelmiin.

Jarnon treeniohjauksella kivut ovat nyt jo melkeinpä poissa. Lonkan liikkuvuus on parantunut ja yläkropan jäykkyys sekä liikkuvuus on parantunut huomattavasti. Paljon on vielä tehtävää mutta löysin
Fustrasta uuden treenimuodon, opin kuuntelemaan kehoani ja ennen kaikkea löysin avun ongelmiini!

Jatkan itsenäisesti Fustraa muiden treenien ohella ja muistan että maltti on valttia ja vähemmän on enemmän. Kroppaa on turha rääkätä jos mikään lihas ei toimi ja kehitystä treeneissä ei tapahdu. Syvien lihasten metsästys siis alkoi Fustran myötä ja kehon tasapainottaminen jatkuu vielä pitkään…

Asiakas: Petra Tamsi
Fustra Yksilövalmentaja: Jarno Nissinen