a
​​​​​​​a

MITÄ ON FUSTRA?

Fustra on yksilöohjauspalvelu, joka on kehitetty erityisesti avaamaan lihaskireyksiä ja korjaamaan kehon virheasentoja. Harjoittelu parantaa kehonhallintaa ja lihastasapainoa sekä vahvistaa ryhtiä tukevia lihaksia, kuten keskivartalon syviä lihaksia.

  • ryhdin aktiiviseen parantamiseen
  • lihaksiston hallinnan kehittämiseen
  • liikkeiden puhtaaseen suoritustekniikkaan
  • oikeaoppiseen hengitykseen

Lue lisää Fustra.fi ​​​​​​​

a

EROON NISKA- JA SELKÄKIVUISTA FUSTRAN AVULLA

Niska- ja selkäkipu on tyypillistä paljon istumatyötä tekeville, mutta näyttöä kipujen vähentämisestä tai ennaltaehkäisystä liikunnan avulla on tähän asti ollut vähän. Fustra International Oy selvitti yhteistyössä UKK-instituutin tutkijaryhmän kanssa, vaikuttaako ohjattu lihaskuntoharjoittelu (Fustra20 Niska&Selkä -ohjelma) niska-hartiaseudun kipuihin.

Tutkimus tehtiin vuosina 2014-2017, ja siihen osallistui 175 vapaaehtoista toimistotyöntekijää, joilla oli niska- ja/tai selkäkipuja. Fustra20-ohjelman tekemisestä vastasi 40 koulutettua Fustra®-yksilövalmentajaa yhteensä 34 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Tutkijoiden mukaan tämä on ensimmäisiä kertoja, kun yksityinen liikunta-alan palveluntuottaja todistaa konseptoidun ohjelman vaikuttavuuden toistuviin niskakipuihin ja työkyvyttömyyteen.

a

MITÄ ON LIIKKUVUUS?

Liikkuvuus ei ole venyttelyä

Ihmiset mieltävät liikkuvuuden usealla eri tavalla. Mitä sitten on liikkuvuus? Liikkuvuudella tarkoitetaan kehon nivelten liikelaajuutta, jonka itsenäisesti pystyy suorittamaan. Liikkuvuus on ominaisuus mikä koostuu nivelten liikkuvuudesta sekä lihasten ja niveltä ympäröivien kudosten venyvyydestä. Liikkuvuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. perimä, opitut tavat, hormonaaliset, hermostolliset tekijät. Usein mielletään, että myös ikä vaikuttaa liikkuvuuteen mutta harjoittelun avulla liikkuvuutta voidaan ylläpitää tai kasvattaa myös iän karttuessa.

a

a

q

LIIKKUVUUSANALYYSI

TE3 Liikkuvuusanalyysi on yhdessä terveydenhuollon ja urheilun ammattilaisten kanssa kehitetty yksinkertainen ja nopea tapa mitata kehon liikkuvuutta. TE3 Liikkuvuusanalyysissä käytetään suomalaista TE3-älykeppiä ja applikaatiota, jotka mittaavat kehon liikeradat asteen tarkkuudella. Visuaalinen, helposti ymmärrettävä tulos ja vertailu tavoitearvoihin auttaa testattavaa ymmärtämään oman kehonsa tilan konkreettisesti. Tämä motivoi harjoittelussa!

Analyysi on käytössä jo mm. USA:n Tennisliitossa, Red Bullilla, LA Kingseillä, Ilmailulääketieteen keskuksessa ja Suomen Olympic Training Centereissä. Olemme myös Selkäliiton yhteistyökumppani ja mukana yliopistotasoisissa tutkimuksissa.​​​​​Varaa aika

Liikkuvuusanalyysi 49 €
Näytetunti 35 €
Tarjous! Liikkuvuusanalyysi + näytetunti pakettihinta 75€

Kysy lisää jarno.nissinen@fustra.fi


​​​​​​​Yksilövalmennus J. Nissinen

045 7734 2118
jarno.nissinen@fustra.fi
Lisää minusta ohjaajana​​​​​​​
​​​​​​​
Seuraa minua nyt myös @yksilovalmennusjn
sekä Facebookissa Fustra JN